VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Adrian Dupu, mesaj după referendum: Felicitări, R. Moldova, pentru că ai ales Europa!

Cetățenii R. Moldova au ales să fie de partea democrației și au înțeles că nu există o altă cale de dezvoltare decât Uniunea Europeană. Este mesajul transmis de secretarul de stat al Departamentul pentru Relația cu R. Moldova, Adrian Dupu, în contextul referendumulul pro-UE de duminică, care susține că rezultatul plebiscitului trebuie să fie un imbold pentru o mobilizare mai mare în cel de-al doilea tur de scrutin din 3 noiembrie.

„Republica Moldova a ales Europa. Cetățenii R. Moldova au ales să fie de partea democrației, a libertății și a păcii, chiar dacă rușii și pro-rușii au încercat să deturneze alegerea oamenilor, cetățenii de pe acest mal al Prutului au înțeles că nu există o altă cale de dezvoltare decât Uniunea Europeană . Evenimentele din weekendul trecut trebuie să fie însă o lecție pentru alegerile de peste două săptămâni. Trebuie să existe o mobilizare mai mare, mai puternică, pentru ca nimeni să nu deturneze alegerea noastră și nimeni să nu aleagă în locul nostru. Felicitări, Republica Moldova, pentru că ai ales Europa!”, a declarat Adrian Dupu.

La referendumul din 20 octombrie pentru modificarea Constituției în vederea aderării R. Moldova la UE, 50,4 la sută dintre alegători au spus DA, iar 49,6% s-au pronunțat împotrivă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.