VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful diplomației europene și Comisia Europeană a transmis un mesaj de aprecieri privind alegerile din R. Moldova

Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant Josep Borrell au felicitat autoritățile RM pentru organizarea „cu succes” a alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional din 20 octombrie și au salutat rezultatele referendumului, în care poporul Republicii Moldova și-a exprimat dorința de a-și ancora viitorul în UE.  

Uniunea Europeană se angajează să sprijinie în continuare dezvoltarea democratică, reformele și creșterea economică a Republicii Moldova, precum și consolidarea rezilienței Republicii Moldova, se arată într-o declarație comună a Comisiei Europene și a Înaltul Reprezentant Josep Borrell.

Misiunea de observare a OSCE a raportat un proces de vot „bine gestionat” dar a avertizat asupra interferențelor externe, inclusiv din partea Rusiei, care ar fi încercat să submineze democrația din R.Moldova prin campanii de dezinformare și atacuri cibernetice, transmite veridica.md.

“Potrivit raportului publicat de BIDDO al OSCE, organele de drept, numeroși actori internaționali și societatea civilă au afirmat că Republica Moldova este ținta unui „război hibrid” în curs de desfășurare, dirijat din străinătate, care include diverse forme de interferență manipulatoare pentru destabilizarea țării, finanțarea ilicită a actorilor politici, campanii de dezinformare și atacuri cibernetice. Rusia și reprezentanții săi au încercat să submineze activ procesul democratic și electoral din Republica Moldova. Cu toate acestea, exprimăm felicitări autorităților moldovene pentru organizarea cu succes a alegerilor și a referendumului constituțional.”

UE va urmări îndeaproape al doilea tur al alegerilor din 3 noiembrie și alegerile parlamentare din 2025, se mai menționează în declarație.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.