VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul cazurilor de viroze a crescut în capitală cu circa 50%

Crește numărul cazurilor de viroze în rândul copiilor din capitală. Conform datelor prezentate astăzi de către șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială Vladimir Bolocan, pe parcursul săptămânii trecute incidența a crescut cu peste 50%.

„În legătură cu faptul că deja suntem în plin sezon rece, când se începe conectarea agentului termic, în această perioadă de tranziție cresc infecțiile respiratorii și riscurile de pneuomonii și bronhopneumonii. (…) Dacă săptămâna precedentă la copii au fost 60 de cazuri de viroză, săptămâna trecută au fost 99 de cazuri. Respectiv, o creștere de peste 50 la sută”, a explicat Vladimir Bolocan în cadrul ședinței Primăriei din 21 octombrie.

În ceea ce privește viroze la maturi, momentan, nu se atestă o creștere a numărului de cazuri. Potrivit șefului adjunct al DGAMS, acest lucru se datorează faptului că adulții raportează mai rar cazurile de viroză.

„Virozele la copii se raportează mai mult pentru că părinții au nevoie de concedii de boală sau de certificate pentru școală și asta se reflectă statistic. Maturii se mai duc cu viroze și la serviciu. Uitându-ne la tendințe, ne dăm seama că acel trend crescător în rândul copiilor se va reflecta curând și în rândul maturilor”, a precizat Bolocan.

De menționat că pe parcursul săptămânii trecute în instituțiile medicale municipale au fost spitalizate 190 de persoane cu pneumonie și bronhopneumonie, dintre care 103 sunt copii.

sursa

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.