VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În 3 noiembrie va fi turul doi al prezidențialelor, anunță CEC. Rezultatele finale pentru primul tur, anunțate miercuri

În două săptămâni, în Republica Moldova va avea loc turul II al alegerilor prezidențiale. Lupta se va da între primii doi candidați care au acumulat cel mai mare număr de voturi la primul tur de scrutin. Conform datelor preliminare, după prelucrarea a 98,51% din procesele-verbale la alegerile din 20 octombrie, Maia Sandu a acumulat 42,07% voturi, iar Alexandr Stoianoglo – 26,27%, transmite IPN.

„Informațiile preliminare arată că nici unul din cei 11 candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a acumulat cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri. Respectiv, în termen de două săptămâni urmează a fi organizat cel de-al doilea tur de scrutin”, a declarat, luni, președinta CEC, Angelica Caraman, într-un briefing de presă.

Până la prezentarea documentelor electorale în original la CEC, datele prezentate au caracter preliminar. Consiliile electorale de circumscripție au la dispoziție 48 de ore după închiderea secțiilor de votare pentru a prezenta procesul-verbal cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor pentru circumscripții. Ultimele s-au închis secțiile de votare din Canada, luni la ora 07.00, ora Chișinăului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.