VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Pentagonului întreprinde o vizită neanunțată la Kiev. Se va întâlni cu Zelenski și Umerov

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, întreprinde o vizită neanunțată în Ucraina. Dis de dimineață, oficialul din SUA publicat pe contul său de X o fotografie de la gara feroviară din Kiev.

„Revin în Ucraina pentru a patra oară în calitate de secretar al Apărării, demonstrând că Statele Unite, alături de comunitatea internațională, continuă să fie alături de Ucraina”, a scris Austin.

Potrivit CNN, secretarul american al Apărării se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu ministrul Apărării de la Kiev, Rustem Umerov, pentru a discuta despre necesitățile Ucrainei în materie de arme și sprijinul SUA în anul următor.

La rândul său, The Wall Street Journal a scris că Austin a sosit la Kiev fără niciun anunț major despre o nouă asistență militară sau permisiunea de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune în Rusia.

Unian notează că aceasta este a patra și probabil ultima vizită a lui Lloyd Austin în Ucraina în calitate de șef al Pentagonului, funcție în care a fost ales de actualul președinte american Joe Biden.

Amintim că, pe 16 octombrie, președintele american Joe Biden a anunțat un pachet de asistență de securitate în valoare de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina. Pachetul include capacități suplimentare de apărare aeriană, muniții aer-sol, vehicule blindate și muniții critice pentru a satisface nevoile urgente ale Kievului

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.