VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Promo-LEX: Sute de incidente au fost raportate

Până la ora 09:00, misiunea Promo-LEX a recepționat 173 de semnalări de incidente de la observatorii din teritoriu. Dintre acestea, 34 de incidente au fost verificate și confirmate.

Șeful Misiunii de Observare Promo-LEX, Nicolae Panfil, a menționat că în cazul a 121 de secții de votare nu au fost respectate solemnitățile de deschidere, precum afișarea drapelului și/sau intonarea imnului de stat.

Au fost înregistrate încălcări cu privire la misiunea de asigurare a ordinii la secțiile de vot. Astfel, în 7 cazuri au fost depistate prezența materialelor de publicitate, a panourilor electorale. 

De asemenea, în patru cazuri au fost depistate prezența neautorizată a persoanelor la secțiile de vot sau în preajma lor. Este vorba despre sectorul Râșcani și Buiucani din Capitală, Atena (Grecia), Bologna (Italia).

Totodată, au fost depistate două cazuri de încălcare a secretului votului într-o secție de votare din Bălți și Peresecina.

O altă încălcare ține de votarea nejustificată în grup. Un asemenea caz a fost înregistrat la Cocieri. Acolo, doi soți au intrat în cabina de vot împreună.

În sectorul Râșcani și localitatea Congaz au fost înregistrate încălcări privind restricționarea accesului pentru observatori, iar alte cinci cazuri țin de organizarea procesului de vot. Mai exact, urnele de vot nu au fost sigilate corespunzător.

„Un alt tip de încălcare – două cazuri de păstrare a buletinelor de vot care nu sunt repartizate membrilor. Totodată, 8 cazuri de întrerupere a procesului de filmare. 

Un caz de încetare sau întrerupere a votării. Într-o secție din sectorul Centru, Chișinău, s-a deconectat lumina. Într-o secție din sectorul Râșcani numărul buletinelor nu coincidea cu numărul alegătorilor din listele de bază”, a comunicat Panfil.

Amintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

sursa

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.