VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Alegeri 2024: Prima secție de vot și-a deschis ușile la Tokyo

Prima moldoveancă care a votat la alegerile prezidențiale și referendum este Ludmilei Vizdoagă, stabilită de mulți ani în Republica Coreea.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Tokio, Ludmila a călătorit circa 1.300 de kilometri din Daejeon, orașul unde este stabilită, până la Seul și de acolo la Tokio, doar pentru a-și face datoria de cetățean.

„(…) În ultimii ani, mă bucur nespus să văd atât de multe schimbări frumoase în țara noastră. De aceea, astăzi, am hotărât să vin din Coreea de Sud, aici, în Japonia, la Tokio, să-mi exprim și eu dorința și speranța că țara noastră va continua acest drum frumos spre dezvoltare, progres, spre o viață mai bună și mai frumoasă. 

Sper că astăzi fiecare dintre noi, cei care avem Moldova în suflet, să ne adunăm și să spunem ce ne dorim pentru viitorul nostru, pentru a vedea această țară crescând și înflorind mai mult. Vă îndemn astăzi să mergeți la secțiile de votare și să vă exprimați dorințele și speranțele pentru viitorul frumos al țării noastre.

(…) Vă invit pe toți să ieșim și să hotărâm împreună viitorul țării noastre, pentru a fi în rând cu lumea!”, a declarat Ludmila Vizdoagă.

„Dedicarea ei ne amintește că fiecare vot contează, indiferent cât de departe ne aflăm. Moldova are nevoie de vocea fiecărui cetățean, oriunde s-ar afla. Mulțumim, Ludmila, pentru acest exemplu de spirit civic! Așteptăm conaționalii noștri din Japonia, Coreea și regiunea Asiei de Est pentru participare la alegeri”, este mesajul minisiunii diplomatice.

Astăzi, 20 octombrie,  cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

În diasporă a fost dat startul alegerilor parlamentare. Primele secții de votare s-au deschis la Tokio.

Prima moldoveancă care a votat în aceste alegeri este Ludmila Vizdoagă, stabilită în diasporă de 19 ani, care a călătorit 1300 de km din Republica Coreea în Japonia, ca să-și exercite datoria de cetățean, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului:

„(…) În ultimii ani, mă bucur nespus să văd atât de multe schimbări frumoase în țara noastră. De aceea, astăzi, am hotărât să vin din Coreea de Sud, aici, în Japonia, la Tokio, să-mi exprim și eu dorința și speranța că țara noastră va continua acest drum frumos spre dezvoltare, progres, spre o viață mai bună și mai frumoasă. Sper că astăzi fiecare dintre noi, cei care avem Moldova în suflet, să ne adunăm și să spunem ce ne dorim pentru viitorul nostru, pentru a vedea această țară crescând și înflorind mai mult. Vă îndemn astăzi să mergeți la secțiile de votare și să vă exprimați dorințele și speranțele pentru viitorul frumos al țării noastre. (…) Vă invit pe toți să ieșim și să hotărâm împreună viitorul țării noastre, pentru a fi în rând cu lumea!”, a declarat Ludmila Vizdoagă, primul cetățean al țării noastre care a votat la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional republican.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.