VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La reuniunea G7 pentru apărare, Italia avertizează cu privire la instabilitatea globală sporită

Lumea se confruntă cu o instabilitate în creştere agravată de războiul din Ucraina şi de conflictul dur din Orientul Mijlociu, iar aşteptările pentru viitor „nu sunt pozitive”, a avertizat sâmbătă ministrul apărării italian, Guido Crosetto, la deschiderea reuniunii G7 pentru apărare din oraşul Napoli.

„Agresiunile brutale ale Rusiei în Ucraina şi situaţia foarte critică din Orientul Mijlociu, combinate cu instabilitatea profundă în Africa subsahariană şi tensiunile tot mai mari în Indo-Pacific, dezvăluie un cadru de securitate complicat şi cu perspective de viitor care nu sunt pozitive”, a apreciat Crosetto în discursul inaugural de la reuniunea miniştrilor apărării din G7.

Ministrul Crosetto – a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia G7 – a avertizat că, „deşi pare că aceste conflicte sunt îndepărtate geografic”, ele au „dinamici profunde şi interconectate” cu grupul celor şapte cele mai industrializate democraţii din lume, G7, din care fac parte SUA, Germania, Canada, Franţa, Italia, Japonia şi Regatul Unit, transmite Agerpres.

În discursul său, Crosetto a făcut, de asemenea, apel la dreptul internaţional drept cadru pentru menţinerea ordinii mondiale împotriva acelor ţări care „încearcă să nu arate respect pentru democraţie pentru a-şi urmări propriile obiective, chiar şi prin utilizarea deliberată a forţei militare”.

La summitul G7 pentru apărare participă, între alţii, secretarul general al NATO, Mark Rutte, şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.