VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polițiștii vor asigura ordinea publică în timpul desfășurării alegerilor

Polițiștii vor asigura ordinea publică în timpul desfășurării alegerilor prezidențiale și referendumului republican constituțional din 20 octombrie.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General al Poliției, Oxana Toderiță, instituția a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii la scrutin.

„Polițiștii vor avea misiunea de a asigura securitatea în preajma secțiilor de votare şi menținerea ordinii publice. Totodată, oamenii legii vor reacționa şi la eventualele sesizări parvenite de la cetățeni. Polițiștii solicită persoanelor să anunțe autoritățile în cazul apariției unor eventuale încălcări”, a afirmat Oxana Toderiță.

De asemenea, în vederea neadmiterii abaterilor în ziua alegerilor, poliția recomandă cetățenilor să nu intre în biroul de vot cu obiecte periculoase, arme de foc sau arme albe, să nu distrugă listele sau fișele electorale și să nu scoată din localul secției de votare buletinele de vot.

Alegerile prezidențiale, dar și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană vor avea loc la 20 octombrie 2024.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.