VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rectorul USM, mesaj în ajun de alegeri: Parcursul european al R. Moldova nu mai poate fi oprit, trebuie să avansăm

Este momentul să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru și să nu lăsăm pe alții să ne decidă soarta. Avem o opțiune, avem o voce și trebuie să o facem auzită. Este mesajul transmis de rectorul Universității de Stat a Moldovei, Igor Șarov, făcut în ajun de alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea europeană.

Șarov cheamă moldovenii, în special tinerii, la votare, precizând că exemplul tragic al Ucrainei este un semnal de alarmă care i-a trezit pe mulți.

„Trăim vremuri care ne testează reziliența, conștiința și spiritul civic. Așa cum istoria recentă ne-a arătat, parcursul european al Republicii Moldova nu mai poate fi oprit decât prin acțiuni externe brutale sau prin manevrele oportuniștilor interni. Exemplul tragic al Ucrainei este un semnal de alarmă, o lecție dură care, sper, i-a trezit pe mulți dintre noi. În fața provocărilor pe care le înfruntăm, nu avem nimic în comun cu barbaria, cu lipsa de respect pentru valorile democratice și umane. Dar trebuie să conștientizăm că această distanțare de răul din jur nu ne protejează suficient”, a scris rectorul USM pe rețelele sociale.

Potrivit lui Șarov, cel mai bun răspuns este să „consolidăm statul de drept și să avansăm ferm pe drumul aderării la Uniunea Europeană”.

„În calitate de rector al Universității de Stat din Moldova, de profesor și de cetățean al acestei țări, fac un apel sincer către tineri și către toți cei din generația mea: ieșiți la vot! Este momentul să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru și să nu lăsăm pe alții să ne decidă soarta. Avem o opțiune, avem o voce și trebuie să o facem auzită. Fiecare vot este un pas înainte spre stabilitate, democrație și prosperitate. Votul vostru contează!”, a mai adăugat Igor Șarov.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.