VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Lituaniei, la Bruxelles: Ne așteptăm ca cetățenii R. Moldova să decidă și să aleagă pro-european

Republica Moldova se află în fața unui moment crucial, subliniază președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, cu referire la alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE care vor avea loc duminică, 20 octombrie. Înaintea summitului Uniunii Europene, început astăzi, 17 octombrie, la Bruxelles, președintele lituanian a îndemnat cetățenii moldoveni să aleagă drumul european.

„Ne așteptăm ca cetățenii Republicii Moldova să decidă și să aleagă proeuropean. Contez foarte mult pe acest lucru. Personal am fost alături de președintele Estoniei și Letoniei la Chișinău încercând să conving, în mod special tânăra generație să aleagă ziua de mâine, nu cea de ieri”, a spus Gitanas Nauseda.

Liderii Uniunii  Europene se reunesc astăzi și mâine la Bruxelles, în cadrul Consiliului European de toamnă. Susținerea Ucrainei în războiul de agresiune al Rusiei și Planul Victoriei al președintelui Zelenski, prezent la reuniune,  reprezintă una din temele principale de discuție, alături de situația din Orientul Mijlociu și problema migrației.

Relațiile externe, inclusiv cele cu Republica Moldova, în contextul alegerilor prezidențiale și al referendumului pentru aderarea la Uniunea Europeană, se regăsesc de asemenea pe agenda discuțiilor. 

Se așteaptă ca cei 27 de lideri europeni să-și reafirme sprijinul ferm pentru calea de aderare a Republicii Moldova și subliniază ajutorul continuu al Uniunii Europene pentru țara noastră.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.