VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sute de cazuri de COVID-19, înregistrate săptămâna trecută în R. Moldova

Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că în perioada 07.10.2024-13.10.2024, au fost înregistrate 148 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 38 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 45,2% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 28 de cazuri.

Potrivit ANSP, cazuri de gripă sezonieră nu au fost înregistrate.

Totodată, instituția menționează că în scopul profilaxiei specifice a gripei sezoniere pentru contingentul profesional și persoanele cu risc sporit de îmbolnăvire în sezonul gripal 2024/2025, Republica Moldova a achiziționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal Influvac Tetra.

„În prezent, procesul de imunizare împotriva gripei se desfășoară în instituțiile medico-sanitare publice din țară. Până în acest moment, au fost administrate peste 35% din totalul dozelor recepționate. ANSP recomandă vaccinarea concomitentă împotriva gripei sezoniere și a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2. Seroprotecția se obține, în general, la 2 până la 3 săptămâni după vaccinare. Durata imunității post-vaccinale variază între 6 și 12 luni”, se arată în comunicatul ANSP. 

Specialiștii ANSP reiterează că beneficiile vaccinării sunt semnificative.

„Este esențial ca populația să adopte măsuri de igienă personală, precum spălarea mâinilor cu apă și săpun, utilizarea batistelor pentru strănut sau tuse și menținerea unui stil de viață sănătos, care să includă o alimentație bogată în legume și fructe, odihnă adecvată și exerciții fizice regulate. Aceste măsuri, combinate cu vaccinarea, oferă cea mai bună protecție împotriva gripei și altor infecții respiratorii”, mai subliniază specilaiștii. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.