VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova și România au semnat primul protocol de colaborare în domeniul sportului. Documentul prevede mai multe competiții comune și accesări de fonduri

Chișinău și București au semnat primul protocol de colaborare în domeniul sportului, care va aduce schimburi de experiență și bune practici privind promovarea politicilor în acest sector. Documentul urmărește și organizarea mai multor competiții și cantonamente comune și sprijin pentru accesarea fondurilor europene pentru sport.

Protocolul a fost semnat de ministrul Educației, Dan Perciun, și președinta Agenției Naționale pentru Sport din România, Elisabeta Lipă, care a declarat că documentul va deschide „un drum frumos al sportului de înaltă performanță”.

„Mă bucur enorm că am reușit să semnăm acest protocol, prin care, deși nu era imperios necesar cunoscând relațiile de prietenie dintre noi, ne-am pus semnătura. Consider că din acest moment putem începe oficial acest drum frumos al sportului de înaltă performanță, care nu apare fără muncă, fără disciplină și fără sacrificii. Și când vezi sportivii tăi acolo sus pe podiumul olimpic, nu mai zic de cea mai înaltă treaptă, satisfacția muncii tale este enormă. Sportul și rezultatele sportive nu le realizezi de unul singur. Performanțele se fac în echipă și atunci când echipa este puternică, frumoasă și vâslește în același sens, cu siguranță că și rezultatele vor apărea”, a declarat președinta ANS România, Elisabeta Lipă, declarată canotoarea secolului XX, cu opt medalii la șase ediții ale Jocurilor Olimpice, dintre care cinci de aur.

Protocolul a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani și va putea fi extins automat pentru perioade consecutive de 5 ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.