VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biden anunță un nou ajutor militar de 425 de mil. de dolari pentru Ucraina, iar Scholz, dispus să negocieze pacea din Ucraina

Președintele american Joe Biden a anunțat, miercuri, în timpul unui apel telefonic cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski un nou pachet de ajutor în domeniul securității pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari, informează Kyiv Independent. În cadrul unei postări pe rețeaua socială X, Zelenski a mulțumit pentru noul pachet și a declarat că include și „arme cu rază lungă de acțiune”. 

Joe Biden și Volodimir Zelenski au vorbit la telefon după ce președintele SUA și-a anulat călătoriile în străinătate pentru a gestiona consecințele uraganelor din State.  Noul pachet va consta în „capacitate suplimentară de apărare aeriană, muniții aer-sol, vehicule blindate și muniții critice pentru a răspunde nevoilor urgente ale Ucrainei”, a spus Casa Albă într-un comunicat. În următoarele luni, SUA vor oferi Ucrainei „sute de interceptoare de apărare aeriană, zeci de sisteme tactice de apărare aeriană, sisteme suplimentare de artilerie, cantităţi semnificative de muniţii, sute de vehicule blindate de transport de trupe, vehicule de luptă de infanterie şi mii de vehicule blindate suplimentare”, a spus Casa Albă.

Între timp, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat în Bundestag că susține inițierea unor negocieri diplomatice cu Rusia pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Într-un discurs adresat miercuri parlamentarilor din Berlin, Scholz a menționat că este dispus să poarte discuții directe cu președintele rus, Vladimir Putin, dar a subliniat că „deciziile nu trebuie luate niciodată fără implicarea Ucrainei”.

Scholz a subliniat că, în timp ce sprijinul pentru Ucraina rămâne esențial, a venit momentul să fie găsite soluții pentru a evita perpetuarea războiului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.