VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO / Centrul Educațional „Vibe Academy”

Daniel se numără printre copiii care frecventează Centrul Educațional „Vibe Academy” din Chișinău. El și prietenii lui au construit un robot. Acum ne demonstrează, foarte mândri, ce au construit, modul în care roboțelul lor se mișcă. „Cristina, am venit să mă joc aici și să construiesc roboței”

Centrul Educațional „Vibe Academy” este o întreprindere socială, fondată de Asociația pentru Dezvoltarea Competențelor Profesionale. În imagini, lângă copii, e administratorul Centrului Educațional, Petru Malici. El e cel care îi învață… nu, nu profesiile viitorului, dar cele care deja sunt solicitate și foarte bine plătite. Deși sunt încă foarte mici, acești copii au învățat să programeze roboți și o fac de sine stătător, spune Petru. Mai mult, știu să utilizeze softuri pentru montare, filmare, programare și multe altele, pe care le înveți abia la facultate, sau în timp ce profesezi meseria.

Petru Malici administratorul „Vibe Academy” Noi avem mai multe cursuri. Avem și robotică, și IT, avem, mai nou, pictură digitală, copiii desenează pe tablete cu pixul ipencel. Noi avem și cursul step-by-step, este creat din 9 module. Fiecare modul este diferit. Ei învață și modelarea 3D, cum să folosească Microsoft Office, cum să editeze pozele, să editeze video, cum se creează animații. Avem curs avansat de pagini web. Acolo deja nu doar interfața o creează, dar partea și de back-end adică ceea ce nu vede un utilizator.

Centrul Educațional „Vibe Academy” are un motto: „Tot ce îți imaginezi poate fi real!”.

Maria Pasat, directoarea „Vibe Academy”, spune că datorită faptului că acest Centru este o întreprindere socială mulți copii beneficiază de cursuri gratis. Ori, unul din scopurile întreprinderii sociale este asigurarea unui acces echitabil a tuturor păturilor sociale la servicii și instruiri.

Maria Pasat, directoare executivă „Vibe Academy” Unul din principiile de întreprindere socială este să contribuie la societate și la comunitatea în care trăim. Asta a fost și scopul nostru. De aceea am și

deschis mai multe centre în localități, care nu ar fi atât de rentabile din punctul de vedere

al businessului dacă ar fi un simplu business. Dar încercăm să contribuim la comunitatea aceasta, să oferim posturi de muncă, cu salarii la fel care sunt și în Chișinău și în celelalte localități. Noi avem la toate aceleași salarii. Să angajăm în câmpul muncii persoane, să le instruim, în primul rând, pentru că nu avem o facultate de robotică. Noi instruim în domeniul roboticii și apoi angajăm în câmpul muncii. Și totodată să contribuim, să ajutăm acei copii care nu neapărat își permit financiar să participe la aceste cursuri, să participe la ele fie gratuit total, fie parțial, în dependență deja de solicitări.

Filiale ale Centrului educațional „Vibe Academy” activează și în Orhei, Hâncești și Criuleni. Acestea sunt frecventate de 120 de copii. Pentru o parte din ei cursurile sunt gratis.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.