VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Au fost desemnați câștigătorii concursului pentru realizarea bustului lui Nicolae Dabija de pe Aleea Clasicilor

Primăria Capitalei a anunțat câștigătorii concursului pentru realizarea bustului regretatului scriitor și poet Nicolae Dabija de pe Aleea Clasicilor din Capitală. Lucrările vor fi efectuate de sculptorul Victor Macovei și arhitectul Tatiana Macovei. În total, la concursul, lansat în luna iulie, au fost depuse trei dosare.

Potrivit municipalității, proiectele au fost analizate de un juriu format din sculptori și specialiști notorii din domeniu. Bustul lui Nicolae Dabija va fi realizat în bronz, cu postament din granit roșu și va completa Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Sculptura va fi instalată pe aleea unde deja se află busturile peoților români George Coșbuc și Tudor Arghezi și omul politic și publicistul Mihail Kogălniceanu.

Nicoale Dabija s-a stins din viață în 12 martie 2021, la vârsta de 72 de ani, din cauza unor complicații provocate de Covid-19. Nicolae Dabija a fost scriitor, poet, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, fiind autor a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.