VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Hezbollah a atacat cu drone un oraș din centrul Israelului: 70 de persoane au fost rănite, dintre care patru în stare critică

Serviciile de salvare israeliene (MDA) au anunțat că 67 de persoane au fost rănite ieri, 14 octombrie, într-un atac cu dronă al Hezbollah în orașul Binyamina din centrul Israelului.

Potrivit Magen David Adom, 4 dintre răniți sunt în stare critică, 5 în stare gravă, iar 14 în stare moderată. Restul sunt răniți ușor. Toți au fost evacuați la spitale.

Gruparea militantă Hezbollah a fost învinuită pentru acest atac, unul dintre cele mai grave care au afectat Israelul într-un an de război.

Datorită sistemelor avansate de apărare aeriană ale Israelului, este rar ca atât de mulți oameni să fie răniți de drone sau rachete.

Canal 12 susține că Hezbollah a tras trei drone spre Israel duminică seară. Două au fost trase împreună: una a fost doborâtă lângă Haifa, în timp ce cealaltă a lovit o adunare de israelieni lângă Binyamina. O a treia dronă a fost doborâtă deasupra mării, în largul orașului Haifa, potrivit armatei israeliene.

Potrivit The Times of Israel, nu au sunat sirenele de avertizare, iar armata investighează incidentul.

Este a doua oară în două zile când o dronă cade în Israel. Sâmbătă, 12 octombrie, în timpul sărbătorii israeliene de Yom Kippur, o dronă a lovit o suburbie din Tel Aviv, provocând pagube, dar fără răniți.

Atacul de duminică seara a avut loc la scurt timp după ce Statele Unite au anunțat că vor trimite Israelului un nou sistem de apărare aeriană – cu tot cu trupe aferente – pentru a contribui la consolidarea protecției acestuia împotriva rachetelor.

sursa

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.