VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal confirmă: O parte din baza de date a fost compromisă în luna mai

Serviciul Vamal confirmă că materialele recente apărute în spațiul public provin din urma unui incident izolat din luna mai 2024, când o parte din fișierele din baza de date au fost compromise.

„La acel moment, incidentul a fost gestionat imediat ce a fost depistat, iar Serviciul Vamal a luat măsuri rapide pentru a redresa situația și a întări securitatea sistemului informatic. În prezent, toate vulnerabilitățile identificate au fost remediate, iar sistemul funcționează în condiții de protecție sporită, nefiind expus riscului de compromitere”, a declarat șeful Serviciului Vamal, Alexandru Iacub.

Serviciul Vamal asigură cetățenii că incidentul din luna mai a fost unul izolat și nu afectează în niciun fel activitatea curentă a instituției. Au fost implementate măsuri suplimentare de securitate și proceduri stricte de audit pentru a preveni pe viitor astfel de incidente.

„Continuăm să colaborăm cu experți în securitate cibernetică și cu autoritățile relevante pentru a asigura integritatea datelor și pentru a identifica orice încercare de utilizare abuzivă a informațiilor compromise. Orice persoană implicată în astfel de acțiuni va fi sancționată conform legii”, a mai adăugat șeful Serviciului Vamal.

Serviciul Vamal reafirmă că, datorită măsurilor de redresare și protecție adoptate, sistemul informatic este acum complet securizat, iar activitatea instituției continuă în parametri normali.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.