VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu la Forumul Național al Culturii: Arta și cultura se fac acolo unde sunt oameni cu suflet

Forumul Național al Culturii a întrunit, vineri seara, la Palatul Național „Nicolae Sulac” scriitori, actori, muzicieni, regizori, coregrafi și alți artiști. „Laolaltă, munca tuturor artiștilor care au creat aici, la noi în țară, este și memoria noastră colectivă. Toate spectacolele puse în scenă, toată proza care s-a scris și poezia, expozițiile de artă, cinematografia sau patrimoniul nostru arhitectural – toate acestea ne-au educat, ne definesc valorile naționale și ne modelează caracterul”, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul evenimentului.

Cultura are multiple forme și ne atinge pe fiecare.

„O fotografie dintr-o revistă, un cântec auzit pe jumătate la radio sau un film vizionat pentru a nu știu câta oară – toate pot, în feluri diferite, să pună o vrajă peste fiecare. Cultura e cea care ne ridică deasupra cotidianului. Arta și cultura se fac acolo unde sunt oameni cu suflet, oameni talentați și, mai ales voi, cei care lucrați în sate, știți asta cel mai bine. Chiar și în condiții grele, unde acoperișul lasă ploaia să treacă și în fiecare an se mai repară câte o bucată de dușumea, cultura își găsește întotdeauna calea. Pentru că ea nu depinde de ziduri, ci de inimile celor care o creează”, a spus Maia Sandu, citată de IPN.

Potrivit șefei statului, este important ca fiecare om, indiferent cât de departe locuiește de epicentrele vieții culturale, să aibă acces la produsul cultural.

„Prin cultură educăm noile generații și astfel se țese identitatea națională. Iată de ce reforma învățământului artistic e mai mult decât necesară. Într-o țară mică, precum a noastră, trebuie să descoperim, să cultivăm și să valorificăm noi talente și minți care să asigure continuitate pentru moștenirea noastră culturală”, a notat președinta.

Potrivit Ministerului Culturii, Forumul Național al Culturii reprezintă o platformă pentru consolidarea parteneriatelor și identificarea soluțiilor menite să sprijine diversitatea culturală, să protejeze patrimoniul național și să îmbunătățească accesul la cultură pentru toți cetățenii.î

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.