VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Italia va găzdui anul viitor următoarea conferință pentru reconstrucția Ucrainei

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a anunțat organizarea următoarei Conferințe pentru Reconstrucția Ucrainei la Roma, pe 10 și 11 iulie 2025, în urma unei întâlniri, joi, la Villa Doria Pamphilj, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Discuțiile s-au concentrat pe situația actuală din Ucraina, pe necesitățile militare, financiare și umanitare imediate ale țării, precum și pe inițiativele diplomatice viitoare pentru a pune capăt conflictului.

„Ucraina nu este singură și îi vom fi alături atât timp cât va fi necesar”, a declarat presei Giorgia Meloni.

De asemenea, Meloni a subliniat implicarea Italiei în viitoarea reconstrucție a Ucrainei, subliniind că acest sprijin va fi esențial pentru stabilitatea pe termen lung a regiunii.

Meloni a reafirmat sprijinul Italiei pentru Ucraina, atât la nivel bilateral, cât și multilateral, subliniind că Italia, în calitate de președinte al G7, va continua să susțină dreptul legitim al Ucrainei la apărare și eforturile pentru obținerea unei păci juste și durabile.

Aceasta a explicat că sprijinul Romei vizează să „plaseze Ucraina în cele mai bune condiții posibile pentru a construi o bază de negocieri pentru pace, o pace care nu poate fi o capitulare”.

În ultimele săptămâni, liderul ucrainean a criticat lentoarea deciziilor aliaților săi occidentali privind sprijinul pentru Kiev. Aceștia sunt reticenți față de livrarea unor rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru armata ucraineană, în contextul în care Kievul vrea să lovească ținte militare aflate în adâncimea teritoriului Rusiei.

De altfel, Regatul Unit și-a menținut decizia de a interzice utilizarea rachetelor Storm Shadow pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei după întrevederea președintelui ucrainean cu premierul britanic Keir Starmer.

sursa

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.