VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția Chișinăului la anunțul Tiraspolului care își propune organizarea propriului referendum privind „relația cu UE”

Biroul politici de reintegrare a venit cu o replică la recentele declarații ale așa-zisului minister de externe de la Tiraspol cu privire la referendumul republican constituțional din 20 octombrie.

În comunicat se subliniază că „toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de locul de trai, sunt așteptați la scrutinul electoral prezidențial și referendumul din 20 octombrie”. De asemenea, autoritățile de la Chișinău anunță deschiderea a 30 de secții de votare în perimetrul Zonei de Securitate, „în localități aflate sub controlul efectiv al autorităților constituționale”.

Biroul a precizat că „deschiderea unor secții de vot în perimetrul necontrolat, acolo unde nu există nicio garanție privind siguranța procesului, nicio certitudine că nu vor fi interferențe externe ce pot prejudicia rezultatul este contrară normelor legale”.

În plus, comunicatul informează că „pe parcursul ultimelor săptămâni Tiraspolul creează impedimente suplimentare pentru accesul reprezentanților partidelor politice, dar și a jurnaliștilor sau oamenilor de cultură din dreapta Nistrului pentru a evita orice interacțiune a acestora cu cetățenii Republicii Moldova din raioanele de est”.

Biroul a criticat, de asemenea, refuzul Tiraspolului de a permite accesul reprezentanților comisiilor electorale în ziua referendumului, menționând că „comentariul așa-zisului minister de externe de la Tiraspol poate fi interpretat doar ca o acțiune manipulativă, făcută, cel mai probabil, la comanda unor forțe externe”.

Autoritățile de la Chișinău cer Tiraspolului să se abțină de la „orice obstrucționare a scrutinului și referendumului din 20 octombrie, precum și de la orice tentativă de a se implica – direct ori indirect – în procesul electoral”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.