VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cel puțin patru morți și 10 răniți în urma unui atac cu rachete rusești asupra regiunii Odesa

Rusia a lansat un atac cu rachete balistice asupra regiunii Odesa, în urma căruia au fost ucise cel puțin patru persoane, inclusiv o fată de 16 ani, a raportat guvernatorul Oleg Kiper în dimineața zilei de 11 octombrie. Zece persoane au fost rănite, dintre care nouă sunt spitalizate. Patru dintre victime se află în stare gravă.

Un imobil cu două etaje, în care locuiau și lucrau mai multe persoane, a fost distrus în urma atacului. Sub dărâmături au fost găsite trupurile neînsuflețite ale unei fete de 16 ani, unei femei de 43 de ani și unui bărbat de 22 de ani. O altă femeie a decedat ulterior la spital din cauza rănilor grave, a mai precizat Kiper.

În ultima perioadă, Rusia a intensificat atacurile asupra regiunii Odesa, vizând infrastructura portuară și avariind mai multe nave civile. Un atac similar, efectuat pe 9 octombrie, a lovit o navă civilă sub pavilion panamez, soldându-se cu moartea a opt oameni.

Porturile din zona Odesei reprezintă un punct strategic pentru exporturile agricole ale Ucrainei prin Marea Neagră. În august, Ucraina a inaugurat un nou coridor maritim, ca urmare a retragerii Rusiei din acordul privind Marea Neagră, mediat de Turcia și ONU.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.