VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Uraganul Milton face ravagii în statul american Florida. Furtunile și tornadele au lăsat 2,6 milioane de gospodării fără electricitate

Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida, aterizând pe coasta de vest a statului miercuri seara ca un uragan de Categoria 3, cu rafale de vânt de 195 km/h. Furtuna a adus distrugeri severe, inclusiv tornade mortale, și a lăsat aproape 2,6 milioane de gospodării și afaceri fără electricitate, transmite Associated Press.

După ce a atins țărmul, intensitatea vântului a scăzut la 165 km/h, retrogradând uraganul la Categoria 2, dar acesta a rămas extrem de periculos. În timp ce uraganul se deplasa, au fost emise alerte de inundații, iar nivelul apei ar putea ajunge până la 4 metri în unele zone.

Guvernatorul Ron DeSantis a declarat că uraganul a generat cel puțin 19 tornade care au distrus aproximativ 125 de case, majoritatea mobile. Printre victime se numără două persoane decedate într-o comunitate pentru seniori din Fort Pierce, potrivit raportărilor. În total, se estimează că în comitatul St. Lucie, au fost distruse circa 100 de locuințe.

Autoritățile au emis ordine de evacuare obligatorie pentru 15 comitate din Florida, afectând o populație totală de aproximativ 7,2 milioane de oameni. De asemenea, primarul din St. Petersburg, Ken Welch, a informat cetățenii că se așteaptă întreruperi prelungite de electricitate și posibila închidere a sistemului de canalizare.

Companiile aeriene au anulat aproximativ 1.900 de zboruri, iar parcurile de distracții precum SeaWorld, Walt Disney World și Universal Orlando și-au suspendat activitatea. Peste 60% din stațiile de benzină din Tampa și St. Petersburg erau lipsă de carburant, dar DeSantis a asigurat că stocurile statului sunt suficiente, iar ofițerii de patrulă însoțeau camioanele cu carburant pentru a restabili aprovizionarea.

Într-un stat deja afectat de uraganul Helene acum două săptămâni, agenția federală pentru gestionarea urgențelor a mobilizat milioane de litri de apă, mese și alte provizii. Aproximativ 9.000 de membri ai Gărzii Naționale au fost desfășurați pentru a asista în eforturile de recuperare, în timp ce echipele de salvare sunt pregătite să intervină imediat ce furtuna va trece, relatează Reuters.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.