VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ursula von der Leyen: În următorii trei ani vom investi 1,8 miliarde de euro în economia R. Moldova

Uniunea Europeană va investi 1.8 miliarde de euro în economia R. Moldova în următorii trei ani. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită de lucru în țara noastră.

Dragă Maia, cunosc că aveți un plan ambițios pentru R. Moldova și UE va sprijini acest plan. Noi putem să vă ajutăm să dublați dimensiunile economiei dvs timp de 10 ani, ceea ce va însemna mai multe locuri de muncă și o calitate mai bună a vieții moldovenilor. Noi vom investi 1,8 miliarde de euro în economia R. Moldova în următorii trei ani și vom concentra aceste investiții în domenii care vor genera creștere economică și servicii publice de calitate”, a declarat șefa Comisiei Europene.

Totodată, Ursula von der Leyen a subliniat că în următorii ani UE va construi două spitale noi în Bălți și Cahul.

Vom investi în mai multe conexiuni ale țării dvs, cu vecinii, cum ar fi drumul Chișinău-Iași-Odesa. Vom construi poduri peste râul Prut. Vom investi în rețeaua energetică a R. Moldova cu linii de electricitate care vă va conecta la rețeaua europeană. Și vom contribui la extinderea internetului în bandă largă pe întreaga țară. Totodată, vom contribui la toate domeniile care pot aduce companiile moldovenești pe piața unică a UE. Vom oferi mai multe oportunități financiare pentru sectorul întreprinderilor mici și mijlocii. În același timp vom sprijini reformele menite să îmbunătățească sectorul economic”, a mai declarat Ursula von der Leyen.

„Dragă Maia, cunosc că aveți un plan ambițios pentru R. Moldova și UE va sprijini acest plan. Noi putem să vă ajutăm să dublați dimensiunile economiei dvs timp de 10 ani, ceea ce va însemna mai multe locuri de muncă și o calitate mai bună a vieții moldovenilor. Noi vom investi 1,8 miliarde de euro în economia R. Moldova în următorii trei ani și vom concentra aceste investiții în domenii care vor genera creștere economică și servicii publice de calitate.

Menționăm că șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen întreprinde joi, 10 octombrie, o vizită la Chișinău.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.