VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va primi o mențiune de onoare în cadrul Galei Premiului pentru refugiați Nansen 2024

Poporul Republicii Moldovei va primi o mențiune de onoare în cadrul Galei Premiului pentru refugiați Nansen 2024, din partea Agenției ONU pentru Refugiați, pentru că a acționat ca „un far al umanității”.

„Lăsând la o parte propriile provocări economice, oamenii din Republica Moldova și-au transformat rapid școlile, spațiile comunitare și casele în sanctuare pentru mai mult de un milion de oameni care au fugit de războiul din Ucraina”, se menționează într-un comunicat de presă emis de UNCHR Moldova. 

Cinci femei inovatoare – o călugăriță, o activistă, o antreprenoare socială, o voluntară care lucrează în domeniul asistenței și o militantă pentru eliminarea apatridiei – vor fi onorate în calitate de câștigătoare ale Premiului pentru refugiați Nansen 2024 al Agenției ONU pentru Refugiați.  

Premiile vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii care va avea loc în orașul elvețian Geneva, pe 14 octombrie. Evenimentul va include și prestația sopranei din Republica Moldova Valentina Nafornița, prima personalitate publică din țara noastră care a primit titlul de susținătoare de profil a Agenției ONU pentru refugiați.  

Republica Moldova este cunoscută drept țara care a găzduit cel mai mare număr de refugiați din Ucraina raportat la populația sa. De la escaladarea războiului de agresiune al Rusiei în țara vecină, în februarie 2022, Republica Moldova a primit peste un milion de refugiați din Ucraina, 125.000 dintre aceștia au rămas până în prezent în țară.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.