VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Statul va acorda indemnizații unice de 2300 de lei pentru aproximativ 30 de mii de pensionari cu venituri mici

Guvernul anunță că va acorda, în curând, o indemnizație unică de 2300 de lei pentru aproximativ 30 de mii de pensionari din R. Moldova cu venituri mici. Anunțul a fost făcut la începutul ședinței de azi a Guvernului de premierul Dorin Recean.  

”Decizia îi vizează pe aproximativ 30 de mii de persoane cărora le vom oferi, ca și anul trecut, o indemnizație unică de 2300 de lei. Din 2021 încoace am crescut pensia minimă cu 143%, de la 1143 de lei la 2778 de lei. Este de aproape două ori și jumătate mai mult, dar noi știm că trebuie să depunem mai mult efort pentru a ajuta persoanele în etate”, a declarat Dorin Recean.

Amintim că și anul trecut, la începutul lunii decembrie, executivul a venit cu o decizie similară. Guvernul a acordat un ajutor unic pentru 67 700 de beneficiari din patru categorii vulnerabile, inclusiv pensionari.

Atunci, peste 56 de mii de pensionari, care aveau peste 78 de ani și un venit mai mic de 3000 de lei, au primit o indemnizație unică de 3000 de lei. De asemenea, plata unică a ajuns și la familiile cu copii cu dizabilități severe și la persoanele cu dizabilități încadrate în serviciul social „Asistență personală”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.