VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Statul Florida din SUA va fi lovit azi de uraganul „Milton”, unul dintre cele mai periculoase din ultimul secol. Biden și-a amânat vizita la Summitul Ramstein din Germania

Președintele american Joe Biden și-a amânat următoarele vizite planificate în Germania și Angola din cauza uraganului „Milton”, care se apropie de coasta Floridei. Biden era programat să participe la o reuniune la nivel de lider a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei, care urma să aibă loc la baza aeriană Ramstein din Germania pe 12 octombrie. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, era de asemenea așteptat să prezinte în cadrul reuniunii un plan de acțiune pentru victoria în conflictul cu Rusia.

„Milton”, care se apropie rapid de Florida, ar putea deveni unul dintre cele mai devastatoare uragane din ultimul secol, a declarat Biden într-o conferință de presă.

„Sper să nu fie cazul, dar, în acest moment, lucrurile arată foarte grav. Fac apel la locuitorii din zonele afectate să se evacueze imediat. Este o chestiune de viață și de moarte”, a avertizat președintele american, îndemnând populația să respecte avertizările autorităților.

Biden a confirmat, de asemenea, că a avut discuții cu lideri politici și reprezentanți locali din Florida, asigurându-i că guvernul federal va oferi sprijinul necesar pentru a gestiona criza provocată de uragan.
Casa Albă a anunțat oficial că vizitele lui Biden în Germania și Angola au fost amânate pentru ca președintele să poată supraveghea îndeaproape pregătirile și răspunsul la uragan.

„Având în vedere traiectoria și intensitatea uraganului „Milton”, președintele Biden și-a amânat vizitele internaționale pentru a coordona eforturile naționale de răspuns”, a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Cu o zi înainte, uraganul „Milton” a fost clasificat în categoria 5, cea mai înaltă categorie posibilă pentru astfel de fenomene. Meteorologii avertizează că acesta ar putea avea efecte catastrofale asupra coastei Floridei, cu rafale de vânt de până la 290 km/h. Specialiștii nu exclud posibilitatea ca uraganul să atingă o intensitate echivalentă cu o categorie 6, deși această clasificare nu există oficial.

Dacă își menține actuala traiectorie, uraganul va lovi coasta Floridei în noaptea de 9 octombrie, devenind cel mai puternic fenomen natural din această regiune în ultimul secol. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.