VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proaspătul ambasador al Rusiei la Chișinău, Oleg Ozerov, și-a început mandatul cu un omagiu adus soldaților sovietici

Noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Ozerov, și-a început mandatul la Chișinău. În cadrul primelor sale acțiuni publice, ambasadorul a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, la bustul lui Alexandr Pușkin din Chișinău, precum și la monumentul sovietic „Eternitate”. De asemenea, el a participat la slujba de duminică de la biserica Sfântul Gheorghe din Chișinău, parte a Mitropoliei Moldovei subordonată Moscovei, potrivit unui comunicat al Ambasadei Rusiei în R. Moldova.

În discursul său adresat credincioșilor prezenți la liturghie, Ozerov a subliniat că a sosit cu „pace și iubire în inimă pentru Moldova și poporul ei”, relatează TASS.

Oleg Ozerov a fost numit în această funcție în septembrie 2024, printr-un decret al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, după ce predecesorul său, Oleg Vasnețov, a fost eliberat din funcție. Ozerov, născut în 1958, este un diplomat cu o carieră vastă, activând în trecut în diverse posturi la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei și ocupând funcția de ambasador în Arabia Saudită între 2010 și 2017. Anterior numirii în R. Moldova, el a condus secretariatul Forumului de Parteneriat Rusia-Africa.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.