VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANSP: Norul de praf provenit din Asia nu prezintă risc sporit pentru sănătate

Norul de praf provenit din Asia, care a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova, nu prezintă un risc sporit pentru sănătatea publică. Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Potrivit instituțiilor responsabile în domeniu, în urma monitorizării aerului nu au fost înregistrate creșteri ale concentrațiilor de particule în suspensie PM10 și PM2,5, care ar putea fi asociate cu acest nor de praf.

Totuși, este important să fim conștienți de posibile consecințe ale inhalării particulelor mici de praf asupra sănătății. Inhalarea particulelor fine de praf poate provoca iritații ale căilor respiratorii, simptome precum tuse, strănut, dificultăți de respirație și poate agrava afecțiunile respiratorii existente. De asemenea, se poate afecta calitatea aerului, reducând vizibilitatea și având impact asupra calității vieții în general”, subliniază ANSP.

Potrivit ANSP, cele mai vulnerabile sunt persoanele cu astm bronșic, cei care suferă de boli bronho-pulmonare cronice, persoanele cu infecții respiratorii și alergii respiratorii, persoanele în etate și copii mici.

Pentru a vă proteja sănătatea plămânilor, ANSP recomandă:

  • evitați expunerea la aer liber pe durata acestor episoade;
  • evitați activitățile fizice intense în aer liber și deplasările de lungă durată;
  • dacă nu puteți amâna deplasarea în aer liber și suferiți de o boală respiratorie cronică sau alergii, este important să aveți medicamentele corespunzătoare cu dumneavoastră.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.