VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alertă de la NASA: O furtună solară gigantică va lovi Pământul

Pământul se pregătește pentru o furtună geomagnetică extremă săptămâna aceasta, după ce Soarele a provocat o erupție solară masivă spre planeta noastră, care va lovi în 4-5 octombrie 2024, putând duce la pene de curent și întreruperea undelor radio, a comunicațiilor prin satelit, dar și la deteriorarea rețelelor electrice.

De asemenea, furtunile geomagnetice pot provoca oamenilor simptome precum amețeli, greață, dureri de cap, fluctuații ale tensiunii arteriale, insomnie, anxietate. Totodată, cei sensibili se simt lipsiți de energie, le scade apetitul și sunt mult mai sensibili la stres.

Pata solară AR3842 – o regiune întunecată, cu creștere rapidă de câmpuri magnetice puternice de pe suprafața soarelui  a erupt marți, 1 octombrie 2024, producând a doua cea mai puternică erupție din ultimii cinci ani. NASA anunță că furtuna solară uriașă va lovi Pământul, iar vântul provenit de la astrul nostru va interacționa cu câmpul magnetic al planetei noastre cu peste 2 milioane de kilometri pe oră, în week-end.

Observațiile Agenției Spațiale americane NASA au arătat că furtuna solară a fost una colosală, fiind de clasa X 7.1. Trebuie menționat faptul că X este cea mai mare clasă de erupții solare, care poate declanșa întreruperi radio pe tot globul și daune pe scară largă la sateliți, nave spațiale și rețelele electrice.

Aceasta a fost a doua cea mai mare erupție solară care a avut loc de când Soarele a intrat în al 25-lea ciclu solar înregistrat în decembrie 2019.

sursa

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.