VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu a discutat la telefon cu premierul de la Roma, Giorgia Meloni. Italia ne va acorda, în următorii doi ani, 40 de milioane de euro

Șefa statului, Maia Sandu, a avut vineri o discuție la telefon cu premierul Italiei, Giorgia Meloni. În cadrul convorbirii s-a discutat de ajutorul autorităților de la Roma, în valoare de 40 de milioane de euro, bani ce vor ajunge pentru proiecte din agriculturăp, sănătate și eficiență energetică. Maia Sandu a subliniat că legăturile dintre ambele țări sunt puternice în special, datorită comunității mari de moldoveni din Italia, care contribuie la economiile ambelor țări. 

„Obiectivul nostru este să creăm condiții mai bune de viață acasă, astfel încât moldovenii să nu fie nevoiți să plece, iar cei din diasporă să vrea să revină”, a accentuat șefa statului. Totodată, Președinta Maia Sandu a menționat că Italia este un partener de încredere în acest proces de modernizare, angajându-se să ne sprijine, în perioada 2024 și 2026, cu 40 de milioane de euro pentru agricultură, sănătate și eficiență energetică.

Șefa statului a declarat că, în toate discuțiile sale cu liderii străini, interesele moldovenilor, fie că sunt acasă sau în străinătate, sunt prioritare.

„Italia ne susține ferm pe drumul nostru european, iar moldovenii din Italia știu bine ce înseamnă să faci parte din această familie a păcii și prosperității. Toți moldovenii merită să fie parte a Uniunii Europene!”, a declarat Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.