VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atacul terorist din Tel Aviv, soldat cu șapte morți, a fost revendicat de gruparea palestiniană Hamas

Atacul terorist din partea sudică a orașului Tel Aviv, care s-a soldat cu șapte morți și 16 răniți, a fost revendicat de Hamas. Printr-un comunicat, organizaţia teroristă palestiniană din Gaza și-a asumat responsabilitatea pentru atacul mortal de la Jaffa și a declarat că cei doi atacatori, Mohammad Mesek şi Ahmed Himouni, din oraşul Hebron, Cisiordania, erau membrii săi.

În acelaşi timp, Gruparea Hamas a ameninţat cu alte atacuri. Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere difuzate de televiziunea israeliană, cei doi atacatori au deschis focul când au coborât dintr-un tramvai la o stație din cartierul Jaffa.

„Cei doi terorişti au fost neutralizaţi la faţa locului”, a precizat poliţia într-un comunicat.

Amintim, printre cele șapte victime, se numără și Nadia Sokolenco, în vârstă de 40 de ani, care imigrase din R. Moldova în Israel cu 18 ani în urmă. A lăsat în urmă un soţ şi o fiică de doar 6 ani.

Tragedia a avut loc marți seară, când Mohammad Mesek şi Ahmed Himouni au atacat, cu o pușcă de asalt și cu un cuțit, civili lângă o stație de tramvai. Ulterior, au continuat pe jos, pe strada Ierusalim, „măturând” ce le-a ieșit în cale.

Atacul terorist a avut loc cu doar câteva minute înainte ca Iranul să lanseze mai multe rachete balistice pe teritoriul israelian, ca răzbunare pentru uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah și a mai multor oficiali de rang înalt ai grupării teroriste.

Israelul este în război cu Hamas în Fâşia Gaza din 7 octombrie anul trecut când islamiştii şi aliaţii lor au atacat sudul Israelului, omorând peste 1.200 de oameni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.