VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Blocurile alimentare ale școlilor și grădinițelor, verificate de ANSA. Printre nereguli – nerespectarea cerințelor de igienă și depozitarea neconformă a alimentelor

Aproximativ 2300 de blocuri alimentare din școli și grădinițe au fost verificate, în perioada 13 august – 20 septembrie, de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit ANSA, au fost verificate blocurile alimentare și depozitele pentru păstrarea produselor alimentare din școli și licee. Inspectorii au atras atenția asupra cerințelor de siguranță a alimentelor și de igienă a spațiilor, dotarea blocurilor alimentare cu facilități și echipamente destinate pentru prepararea și servirea mesei.

Astfel, au fost verificate 2298 de blocuri alimentare, dintre care 1187 din cadrul instituțiilor de educație timpurie și 1111 din cadrul instituțiilor de învățământ primar, școlar, gimnazial, liceal.

În urma controalelor efectuate, s-au constatat o serie de neconformități, cum ar fi desfăşurarea activităţii în spații neautorizate, nerespectarea cerinţelor generale de igienă și a condițiilor de depozitare, utilaje uzate și lipsa instruirii igienice a personalului din bucătării.

În urma controalelor, s-au întocmit prescripții privind remedierea neconformităților depistate și stabilirea termenelor de înlăturare a neajunsurilor, cu efectuarea ulterioară a recontroalelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.