VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Israelul a început o ofensivă în sudul Libanului. Armata a anunțat că operațiunea terestră contra Hezbollah va fi una „limitată”

Armata Israelului a intrat aseară în sudul Libanului în cadrul unei operațiuni militare teresetre. Presa locală descrie proaspătat ofensivă drept al Treilea Război Libanez. Forțele israeliene, inclusiv vehiculele blindate, au traversat granița cu Libanul în zona Metula și au început raiduri localizate împotriva țintelor Hezbollah în zona de frontieră din sudul Libanului.

Israelul anunța că intenționează să creeze o zonă tampon de 20 de kilometri la graniță. De asemenea, s-a înregistrat o breșă la graniță, iar geniștii IDF demontează baricadele în sudul Libanului.

Forțele armate libaneze s-au retras de pe pozițiile lor de-a lungul graniței sudice a Libanului cu Israelul, deplasându-se cinci kilometri spre nord, conform unui oficial libanez din domeniul securității, citat de Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat că Israelul a informat Statele Unite despre o serie de operațiuni terestre limitate în Liban.

Ofensiva a fost discutată de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și ministrul apărării din Israel, Yoav Gallant, potrivit Departamentului de Apărare al SUA.

Austin a reafirmat că este necesară o soluție diplomatică pentru a asigura întoarcerea în siguranță a civililor la casele lor de ambele părți ale frontierei, potrivit departamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.