VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Belarus începe testarea capacității de luptă a aviației și apărării aeriene

Ministerul belarus al Apărării a anunțat începerea inspecțiilor unităților și formațiunilor militare, cu un accent principal pe pregătirea Forțelor Aeriene și a Forțelor de Apărare Aeriană, potrivit BBC.

„Personalul, inclusiv cei pasibili de serviciu militar chemați din rezervă, va trebui să desfășoare o gamă completă de activități pentru a pregăti armele, echipamentele militare și speciale pentru utilizare, precum și să meargă în zonele desemnate”, a declarat Ministerul Apărării din Belarus într-o declarație pe canalul său Telegram.

Potrivit proiectului de monitorizare „Belarusian Gayun” , două brigăzi de rachete antiaeriene și două brigăzi radiotehnice, cinci regimente de rachete antiaeriene și trei baze aeriene pot lua parte la inspecție.

În august, exercițiile „Stolin-2024” ale Ministerului Afacerilor Interne au avut loc în regiunea Brest din Belarus, care se învecinează cu Ucraina, „luând în considerare situația” din regiunea Kursk din Rusia, după cum a precizat Minskul.

Săptămâna trecută, președintele Putin a anunțat o modificare a doctrinei nucleare a Rusiei, extinzând semnificativ lista de motive pentru utilizarea armelor nucleare.

În urma acestuia, președintele Lukașenko a declarat că Belarus ar fi gata să utilizeze armele nucleare desfășurate în țară în cadrul unui acord cu Rusia, potrivit agenției de presă belaruse BelTA.

„Mulțumesc, Putin a confirmat recent acest lucru prin modificarea doctrinei nucleare conform căreia, în cazul unui atac asupra Rusiei și Belarusului, vom folosi arme nucleare”, a declarat Lukașenko, citat de BelTA.

sursa

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.