VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reuniune de urgenţă a miniştrilor de externe din statele UE privind situaţia din Liban

Miniştrii de externe ai statelor membre UE discută luni după-amiază, în cadrul unei reuniuni de urgenţă cu privire la situaţia din Liban, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al Uniunii Europene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a convocat miniştrii pentru o reuniune prin videoconferinţă la ora 17:00 (15:00 GMT) pentru a „discuta răspunsul UE la escaladarea în curs din Liban”, a declarat oficialul european.

Cele 27 de state UE rămân foarte divizate cu privire la atitudinea care trebuie adoptată faţă de atacurile israeliene din Fâşia Gaza şi Liban, notează AFP.

Josep Borrell a deplâns vineri seara la ONU că „nimeni”, nici măcar Statele Unite, nu-l poate „opri” pe premierul israelian Benjamin Netanyahu în războaiele sale împotriva Hamas în Fâşia Gaza şi Hezbollah în Liban.

Armata israeliană a lansat luni un atac aerian care a vizat centrul capitalei libaneze Beirut, primul de la izbucnirea ostilităţilor dintre Israel şi Hezbollah în urmă cu un an, ucigând trei membri ai unui grup armat palestinian.

În total, peste 1.000 de persoane au fost ucise în Liban, potrivit autorităţilor libaneze, de la începutul escaladării militare dintre Israel şi Hezbollah la mijlocul lunii septembrie. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.