VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Amenzi de peste 80 de mii de lei, de la începutul anului, pentru taximetriștii care au încălcat regulile de transport

Serviciul Fiscal de Stat a luat la control activitatea companiilor de transport în regim de taxi. Potrivit informațiilor prezentate de instituție, de la începutul anului 2024 și până în prezent, au fost înregistrate 68 de cazuri de nerespectare a prevederilor legislației în vigoare.

Cazurile au fost depistate în urma acțiunilor desfășurate de Fisc împreună cu echipele mobile de control în trafic ale Agenției Naționale de Transport Auto, în adiacentul Aeroportului Internațional Chișinău, transmite deschide.md.

Cele mai frecvente încălcări stabilite sunt neeliberarea bonului de casă, eliberarea bonului de casă de o valoare, ce nu corespunde sumei achitate real la decontarea mijloacelor bănești în numerar, practicarea activității de transport ilicit de persoane în regim de taxi.

„Astfel, au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de circa 45 de mii de lei. Suplimentar, au fost întocmite 17 procese verbale contravenționale, fiind aplicate amenzi în sumă totală de 18 de mii de lei.

De asemenea, au fost constatate 10 cazuri de activitate ilicită în domeniul transportului de persoane în regim de taxi, fiind întocmite procese verbale și aplicate amenzi în sumă totală de 23 de mii de lei”, se menționează într-un comunicat al Fiscului.

În acest sens, Serviciul Fiscal de Stat amintește despre măsurile lor de promovare a utilizării echipamentelor de casă și de control în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar și eliberarea bonului de casă în domeniul transportului rutier în regim de taxi, cât și de combatere a fenomenului de transport ilicit de persoane în regim de taxi, prin efectuarea controalelor fiscale prin metoda verificării operative.

„Serviciul Fiscal de Stat manifestă toată deschiderea pentru a oferi asistența necesară tuturor contribuabililor pentru conformarea voluntară la respectarea legislației fiscale în vigoare și reamintește despre obligația eliberării bonurilor fiscale la decontările în numerar, înregistrării activității de întreprinzător, declararea și achitarea obligațiilor fiscale față de buget în termen și în volum deplin”, mai precizează specialiștii de la Fisc.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.