VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cei 19 militari moldoveni, detașați pentru operațiunea UE în Bosnia și Herțegovina EUFOR ALTHEA

Contingentul format din 19 militari moldoveni a fost detașat pentru a participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina EUFOR ALTHEA. Ceremonia de detașare a avut loc în prezența ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, și a ambasadorului României, Cristian-Leon Țurcanu. Misiunea militarilor începe de mâine, 1 octombrie, și va dura un an.

Potrivit ambasadorului Cristian-Leon Țurcanu, EUFOR ALTHEA este prima misiune în care militarii moldoveni vor participa în componența contingentului forțelor militare române și vor executa misiuni de menținere a păcii și de patrulare în zona de operații. De asemenea, asigurarea logistică va fi oferită de contingentul României.

Amintim, proiectul privind detașarea primului contingent în cadrul operațiunii UE în Bosnia a fost aprobat de Parlament în luna iulie. EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina a fost instituită în anul 2004 și are misiunea de menținere a unui mediu sigur și stabil, cooperând pe deplin cu forțele armate și autoritățile civile ale țării. În prezent, în cadrul EUFOR ALTHEA sunt prezente 22 de țări.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.