VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Se împlinesc 17 ani de la întronizarea Preafericitului Daniel în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește astăzi, 30 septembrie, 17 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh. De dimineață, la Catedrala Patriarhală din București a fost oficiată Sfânta Liturghie dedicată aniversării, după care a avut loc un Te Deum „ca recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru binecuvântările revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 17 ani de slujire patriarhală rodnică”.

De asemenea, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc un moment festiv la care vor participa invitații oficiali ai Patriarhiei Române. Este vorba de membrii Sinodului permanent, secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României, șefii cultelor religioase recunoscute din România, precum și membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preafericitul Daniel, în vârstă de 73 de ani, a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române în 12 septembrie 2007, iar în 30 septembrie a avut loc și ceremonia de întronizare. Înainte de a fi ales patriarh, PS Daniel a fost Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Patriarhul Daniel s-a născut în 22 iulie 1951 în satul Dobrești din județul Timiș. Între anii 1974 și 1980, Preafericitul Părinte a frecventat cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din București, la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg şi la Facultatea de Teologie Catolică a Universității „Albert Ludwig“ din Freiburg-im-Breisgau.

În anul 1987 a intrat în viața monahală, la Mănăstirea Sihăstria, județul Neamţ. În același an, a fost hirotonit ierodiacon şi apoi ieromonah, ulterior, hirotesit protosinghel. Între anii 1988 şi 1990 a fost consilier patriarhal, după care în vara anului 1990 a fost întronizat Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.