VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO / Percheziții la o companie de construcție, vizată în spălări de bani în interesul unei organizații criminale

Mai mulți factori de decizie ai unei companii de construcție sunt vizați într-un dosar de evaziune fiscală și spălări de bani în interesul unei organizații criminale. Poliția și procurorii au organizat mai multe percheziții în cadrul cărora au ridicat milioane de lei în urma schemelor ilegale.

În cadrul cauzei penale, în 27 septembrie, ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice a INI, angajații Direcției antifraudă a Serviciului Fiscal și procurorii pentru cauze speciale au efectuat percheziții la domiciliile și birourile factorilor de decizie ai companiei de construcție, unde au fost ridicate înscrisuri de ciornă, telefoane mobile și mijloace bănești în monedă națională și valută. Este vorba de aproximativ 4,6 milioane de lei, 69 000 de dolari, 98 500 de euro, 24 000 de lei românești și 106 000 de lire sterline.

IGP anunță că au fost efectuate percheziții repetate la un schimb valutar, care este complice la procesul de finanțare ilegală unde a fost depistat un curier care a încercat să fugă și a fost imobilizat.

Poliția precizează că majoritatea mijloacelor financiare au fost ridicate de la schimbul valutar, implicat anterior în fapte de evaziune fiscală, spălare de bani și finanțare în interesul unei organizații criminale.

Suspectul principal în cadrul acestui dosar, în prezent, se află în afara R. Moldova, anunță IGP. Potrivit Codului Penal, persoanele vizate în dosar riscă până la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani sau amendă de până la trei milioane de lei, iar pentru evaziune fiscală, suspecții riscă o pedeapsă de până la 7 ani de pușcărie sau amendă până la două milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.