VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O delegație a Parlamentului de la Chișinău, formată din trei deputați, participă la sesiunea de toamnă a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, la Strasbourg, Republica Franceză. Din componența delegației conduse de deputatul Ion Groza, șeful delegației naționale la APCE, fac parte deputații Andrian Cheptonar și Constantin Starîș.

Agenda sesiunii de toamnă a APCE include discuții despre propaganda și libertatea de informare în Europa, abordarea traficului de migranți și situația refugiaților și a celor care solicită azil, precum și asistența medicală de urgență și situația umanitară a femeilor și copiilor din Gaza. Pe ordinea de zi a reuniunii se mai regăsește comemorarea a 90 de ani de la Holodomor, în contextul amenințării genocidului cu care se confruntă, în prezent, Ucraina.

De asemenea, au fost înaintate două solicitări de dezbateri în procedură de urgență. Acestea se referă la deteriorarea situației drepturilor omului, a statului de drept și a democrației în Azerbaidjan și persoanele dispărute din cauza războiului Federației Ruse în Ucraina.

În cadrul sesiunii, va fi decernat Premiul Václav Havel pentru Drepturile Omului. Câștigătorul va fi selectat din trei candidați, apărători remarcabili ai drepturilor omului din întreaga lume.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.