VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Muralul „Visul Olimpic”, dedicat echipei Olimpice a R. Moldova, vandalizat. Explicațiile Primăriei

Muralul „Visul Olimpic”, dedicat Echipei Olimpice a Republicii Moldova, a fost vandalizat în după-amiaza zilei de sâmbătă, 28 septembrie 2024. Despre aceasta anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

„„Visul Olimpic” a fost spulberat! Cu profund regret, asistăm la gestul unor inamici ai sportului, care au încercat să umbrească valorile olimpice și să spulbere simbolul unității și determinării noastre. Acest act de vandalism reprezintă o lovitură dură pentru comunitatea sportivă și pentru toți cei care au contribuit la realizarea acestei opere de artă”, anunță CNOS pe o rețea de socializare.

Totodată, Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova (CNOS) își exprimă regretul și indignarea față de aceste acțiuni, considerându-le un atac direct asupra valorilor olimpice și asupra simbolului unității și determinării sportivilor moldoveni.

Facem un apel către întreaga comunitate sportivă și către toți cetățenii să ne susțină în demersurile noastre de a restaura acest simbol important și de a transmite un mesaj clar că astfel de acte nu vor fi tolerate. Este esențial să ne mobilizăm și să arătăm că sportul are puterea de a uni oameni și națiuni, iar valorile olimpice trebuie protejate și promovate. Visul Olimpic nu poate fi distrus atât de ușor!”, se mai arată în comunicat.

Într-o reacție pe o rețea de socializare Primăria Municipiului Chișinău subliniază „a avut loc o acțiune de samavolnicie care a dus la deteriorarea picturii murale din partea unei companii de publicitate”, iar pictura murală urmează să fie restabilită în cel mai scurt timp.

Clădirea din Centrul Capitalei, unde acum câteva luni a fost inaugurată Pictura Murală „Visul Olimpic”, era anterior acoperită cu un panou de publicitate. Panoul a fost demontat la solicitarea Administrației Publice Locale, în vederea aplicării picturii murale dedicate jocurilor olimpice pe perete.
Astăzi a avut loc o acțiune de samavolnicie care a dus la deteriorarea picturii murale din partea unei companii de publicitate, care a luat cheile de la cineva dintre locatari pentru a putea urca.
Imediat au fost stopate lucrările și urmează să fie restabilită pictura murală în termen scurt.
APL nu va permite ca lucrarea să fie acoperită de panouri publicitare
”, se arată în comunicatul remis de Primărie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.