VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Dorin Recean, de la tribuna ONU: Acum este momentul să ne unim efortul și să aducem R. Moldova acolo unde este locul – în marea familie europeană

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a susținut un discurs în cadrul Adunării Generale a ONU, abordând mai multe teme importante pentru țara noastră, printre care pacea, securitatea, conflictul transnistrean, independența energetică, dar și integrarea europeană a R. Moldova.

În cadrul intervenției sale, premierul a subliniat că pacea, securitatea, prosperitatea și libertatea de a alege reprezintă, astăzi, agenda esențială a Republicii Moldova.

Totodată, Dorin Recean a făcut un apel către toți conaționalii din toată lumea:

„Dragi moldoveni, de acasă și de pretutindeni, acum este momentul să ne unim efortul, să fim consolidați și să aducem Republica Moldova acolo unde este locul – în marea familie europeană, unde pacea și prosperitatea sunt asigurate”, a conchis prim-ministrul Dorin Recean.

Mai jos vă prezentăm câteva citate importante din dicursul premierului:

  1. „Pacea nu este doar obiectivul nostru, este datoria noastră. Pacea rămâne angajamentul nostru principal.”
  2. „Moldova este angajată, de asemenea, într-o soluționare justă și pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării. Iar trupele ruse staționate ilegal trebuie retrase”.
  3. „Destinul Republicii Moldova aparține moldovenilor, nu puterilor din exterior.”
  4. „Astăzi, poporul nostru este mai aproape ca niciodată de îndeplinirea acestor aspirații! Suntem plini de speranță și hotărâre în parcursul nostru european.”
  5. „Independența noastră energetică este acum o realitate. Energia nu mai poate fi folosită pentru șantaj și obținerea de concesii geopolitice.”
  6. „Reziliența nu înseamnă doar securitate. Este vorba despre instituțiile noastre – mai puternice, astăzi, ca oricând, datorită sprijinului partenerilor noștri.”
  7. „Moldova nu mai este o „zonă gri”, o întreprindere profitabilă de spălare a banilor pentru oligarhi necinstiți și puteri străine, care au jefuit statul și poporul.”
  8. „Poporul Republicii Moldova alege libertatea. Alegem Europa.”
  9. Suntem un partener de încredere pentru vecinii noștri, România și Ucraina, precum și pentru Uniunea Europeană. Am menținut pacea și securitatea în Moldova.”

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.