VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean a invitat oamenii de afaceri din SUA să investească în Republica Moldova

 „Mergem cu fermitate pe calea integrării europene și ajustăm legislația pentru ca investițiile străine să fie la fel de bine protejate ca și în țările membre ale UE”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul unei întrevederi la New York cu mai mulți oameni de afaceri din Statele Unite ale Americii, membri ai Asociației de Afaceri Americană-Central Europeană (ACEBA).

Potrivit unui comunicat remis de Guvern, la discuții au participat reprezentanți ai marilor companii americane: Romotana, Citi, RABC, SIG Sauer, McKinsey, RACC, AC Language School.

Premierul a vorbit oamenilor de afaceri despre oportunitatea de a-și plasa investițiile în Republica Moldova, autoritățile de la Chișinău fiind deschise și oferind tot sprijinul necesar pentru dezvoltarea afacerilor.

„Sectoarele care vă oferă multiple posibilități și care înregistrează o creștere continuă sunt tehnologiile informaționale, electronică, finanțe sau industria vinurilor”, a accentuat Dorin Recean.

În discuții, prim-ministrul s-a mai oferit la oportunitățile din domeniul energiei, menționând că Republica Moldova este membră a rețelei europene a operatorilor de sisteme de transport de energie electrică ENTSO-E. De asemenea, a reliefat că piața bancară din țara noastră devine tot mai sigură și atractivă.

Un alt segment de interes este cel al educației, culturii și proiectelor pentru tineri, compania AC Language School fiind deja în discuții cu ministerul de profil. În context, prim-ministrul a accentuat creșterea calității studiilor în universitățile din Republica Moldova, anul curent fiind primul din ultimii 20 în care se înregistrează o creștere cu 15% a studenților înmatriculați.

La rândul lor, reprezentanții companiilor americane, toate active deja pe piața europeană, au menționat că sunt în căutarea noilor piețe de desfacere și vor analiza îndeaproape Republica Moldova ca un stat unde ar putea să se extindă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.