VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Festivalul internațional FILIT dedicat literaturii, organizat cu sprijinul DRRM, a început la Chișinău

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT), organizat cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) a început la Chișinău. Deschiderea oficială a celui mai important brand cultural românesc în domeniul literaturii a avut loc, aseară, la Teatrul fără nume din Chișinău.

La evenimentul de debut au participat și secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, alături de ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Dan Perciun.

„FILIT Chișinău reprezintă nu doar o celebrare a literaturii, ci și o punte culturală, reafirmând legăturile profunde dintre România și Republica Moldova. Prin sprijinul nostru, ne dorim să aducem scriitorii și cititorii mai aproape, consolidând această legătură esențială pentru identitatea noastră comună”, a afirmat în discursul său secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

În prima seară a FILIT Chișinău 2024, invitați de onoare au fost Andrei Pleșu și criticul Alexandru Călinescu într-o conversație despre prietenie cu Cătălin Ștefănescu.

Până duminică, 29 septembrie, cel mai mare festival de acest gen din Europa de sud-est aduce împreună prozatori, poeți, traducători, jurnaliști, editori, critici literari și distribuitori de carte din mai multe țări europene.

Potrivit DRRM, prin sprijinul financiar acordat pentru astfel de proiecte, statul român își reafirmă angajamentul „de a promova literatura română și de a întări legăturile culturale dintre România și Republica Moldova”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.