VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Statul va cheltui milioane de lei pentru camere de monitorizare a traficului

Statul planifică să cheltuie aproximativ cinci milioane de lei pentru a procura camere de monitorizare a traficului. În total, urmează să fie procurate 100 de dispozitive.

Echipamentul va fi capabil să detecteze marca automobilului şi să îi estimeze viteza. De asemenea, camerele vor trebui să „citească” numărul de înmatriculare, inclusiv în condiții de vreme nefavorabilă sau iluminație redusă.

Dispozitivele vor capta vehicule care se deplasează cu viteze de până la 260 km/h. Acesta vor monitoriza suprafața carosabilului cu lățime de până la 12 metri.

Noile camere de monitorizare a traficului urmează să fie procurate până în decembrie 2024. Responsabil de procurarea camerelor este Serviciul Tehnologii Informaționale a Ministerului Afacerilor Interne.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.