VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pentru diaspora care va vota prin corespondență se tipăresc peste 5400 de buletine de vot

Pentru votul prin corespondență, care va fi pilotat pe 20 octombrie în șase state, se tipăresc 5427 de buletine de vot, câte 1809 buletine pentru trei exerciții electorale (două tururi ale alegerilor prezidențiale și referendumul republican constituțional), transmite IPN.

„Buletinele pentru turul I sunt de culoare gri, pentru turul II – de culoare albastră, iar pentru referendum sunt de culoare violet. Număr de buletine este de câte 1809 buletine de vot pentru fiecare scrutin separat. Prețul unui buletin de vot este 2,7 lei, iar costul total este de 14 600 de lei”, a declarat în cadrul evenimentului de lansare, la „Tipografia Centrală”, Dana Munteanu, secretar CEC.

Pentru a vota prin corespondență, alegătorii s-au înregistrat până pe 6 septembrie. În total sunt 1809 de votanți.  „Pentru alegătorii care votează prin corespondență, buletinele de vot pentru turul II o să vină împreună cu cele pentru primul tur și referendum. În acel buletin de vot va fi făcută mențiunea „Turul II” și va avea altă culoare, culoare albastră. Vor fi înscriși toți candidații care au candidat la primul tur de scrutin. Or, asta este singura posibilitate, dat fiind faptul că este nevoie să respectăm celeritatea procedurilor, ca să le asigurăm acelor alegatori buletinele de vot”, a precizat secretar CEC.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.