VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tranzacții de aproximativ 80 de milioane de lei, în cadrul primei emisiuni de valori mobiliare de stat pe eVMS.md

S-a încheiat perioada de subscriere pentru prima emisiunea de Valori Mobiliare de Stat prin platforma eVMS.md. În cele 10 zile, au fost înregistrate 815 tranzacții directe în valoare totală de 78,7 milioane de lei. Potrivit Ministerului Finanțelor, persoanele care au investit în obligațiuni de stat pe termen de 2 ani beneficiază de o rată competitivă a dobânzii de 6% și sunt scutite de impozitul pe profitul obținut din aceste investiții, transmite IPN.

După perioada de subscriere, valorile mobiliare vor fi decontate fiecărui investitor în portofoliul său. La fiecare 6 luni, investitorii vor primi un cupon cu dobânda calculată, care va fi transferată direct în contul de plăți înregistrat pe platforma eVMS.md, iar scadența celor 2 ani, investitorii vor primi răscumpărarea VMS la valoarea lor nominală.

Această emisiune de valori mobiliare destinată persoanelor fizice a marcat o premieră pentru Republica Moldova, grație posibilității de a cumpăra direct, fără intermediari, valori mobiliare de stat, prin intermediul platformei digitale eVMS.md, dezvoltată cu sprijinul USAID.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.