VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție! ANSA anunță retragerea de pe piață a unor alimente

Un lot de piper negru măcinat și unul de scorțișoară măcinată a fost retras de ANSA de pe piață. Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, aceste produse conțin suplimentar specii de plante.

„Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, informează consumatorii că în cadrul Programul de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare de origine nonanimală și alimentația publică pentru anul 2024 în cadrul laboratorului acreditat din Germania pentru determinarea autenticității condimentelor s-a depistat:

1. Lotul de piper negru măcinat, data producției: 21.03.2024, conține suplimentar următoarele specii de plante: Piper spec., Petroselinum crispum, Apiaceae, Allium spec., Capsicum annum, Capsicum spec., Apium graveolens, Allium sativum;

2. Lotul de scorțișoară măcinată, data producției: 28.03.2024, conține suplimentar următoarele specii de plante: Allium spec., Petroselinum crispum, Capsicum annum, Apiaceae, Prunus spec, Melia azedarach, Apium graveolens”, se arată în comunicatul emis de Agenție.

Potrivit sursei citate, aceste plante nu reprezintă risc pentru sănătatea populației generale, însă cei alergici trebuie să manifeste prudență sporită atunci când aleg să le consume.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.