VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fabrică ilegală de producere a țigărilor la Fălești. Ofițerii Serviciului Vamal au găsit produse și utilaje de peste 35 de milioane de lei

O fabrică ilegală de producere a țigărilor contrafăcute a fost destructurată la Fălești de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal. Potrivit autorităților, la fabrica ilegală erau contrafăcute țigări a două mărci cunoscute, pe care le vindeau pe piața internă. Fabrica avea o linie de fermentare și prelucrare a tutunului, o linie de producere a țigărilor și una de ambalare a acestora. 

Pe parcursul lunii septembrie, ofițerii Serviciului Vamal au efectuat 12 percheziții la depozitele, domiciliile și unitățile de transport utilizate de către membrii grupului infracțional, inclusiv în locul amplasării utilajului de producere a țigaretelor. 

„Au fost depistate și ridicate 191.720 țigarete ambalate în cartușe și cutii, fără timbre de acciz, peste o tonă de tutun prelucrat/neprelucrat, 192 benzi cu hârtie pentru fabricarea țigaretelor, 1.340.000 pachete pentru ambalarea țigaretelor și înscrisuri de ciornă. Valoarea estimativă a țigărilor produse, materiei prime și utilajului ridicate în cadrul perchezițiilor ar fi de circa 35,5 milioane lei”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal.

În momentul descinderilor, în încăperile fabricii clandestine, au fost depistați patru cetățeni ai Republicii Moldova și un cetățean al Republicii Belarus, care activau la producerea țigaretelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.